Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın çabucak tahliyeye imkân veren yangın bapsı, gayrı zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin yerı rabıta, yangın bapları alelumum özel şümul ve kapı menteşeleri kabilinden başka yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Her yangın merdiveninin her iki doğrultuında korkuluk, hızmaşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken enikonu önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında bazı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin duman ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve tütünın intikalinin önlenmesi bâtınin kullanılan insanların emanet ve orospu eminğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi gibi kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın kapısı nedir ve ne konue yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak kucakin kullanılan bir bapdır.

FEZA Tertibat Odası Yangın Kapısı: Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cepheı düzen otomasyon sistemlerine yarar aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın bapları camlı olur.

Binalarda muayyen standartlarda mevki alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir müddet ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Door and Store olarak; yangın bapsı, yangın çıkış bapsı, yangın merdiveni kapısı, panik barlı yangın bapsı, müstacel çıkış kapısı modellerini sarı, Yangın Kapısı yeşil ve kırmızı renkler ilkin yapmak üzere matlup renkte üretmekteyiz. Yangın bapları uygun fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Panik barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca şayeste olarak üretilen modellerimizdir. Yangın anında telaşa kapılarak kapı açma zamanını kısaltmak ve insanların basit tahliye olmalarını esenlar.

Report this wiki page